top of page

Flow og fleksibilitet i livet

Følelsen af lethed, at være ubesværet, smidighed og højt til loftet … Hvor livet bare kører, og det hele føles fantastisk… Både fysisk og mentalt.. Flere af os kender sikkert til, at kroppen kan føles stiv, gør lidt ondt og i det hele taget er meget lidt medgørlig. Her kan yoga være en god måde at skabe mere flow og fleksibilitet. Yogaens forskellige stillinger vil både styrke og smidiggøre din krop og dit sind.

' Alt var begyndt at føles lidt ’op ad bakke’' For nylig oplevede jeg selv manglende fleksibilitet og flow i livet. Alt var begyndt at føles lidt ’op ad bakke’, og jeg savnede lethed, smidighed og højt til loftet.

Jeg tog alene en uge til et roligt sted for at kunne mærke mig selv, finde ud af hvordan jeg egentlig havde det uden at blive påvirket af omgivelserne, og på den måde bedre kunne fylde mig selv op igen.

Til at starte på var det et rent mareridt pludselig at være alene med alle de mange tanker, der hele tiden myldrede rundt i hovedet. Tanker om at SKULLE og BURDE. Så det første jeg besluttede mig for var, at hver gang min sætning i hovedet startede med skulle og burde, vidste jeg, at det ikke var et egentlig behov og lyst, der kom fra mit eget hjertet. Det var mere en tanke om, hvad jeg troede, at de andre syntes, at jeg skulle/burde gøre. I stedet spurgte jeg mig selv, hvad har jeg egentlig lyst til? Jeg har gennem årene også registreret, at hvis der er ting, jeg egentlig ikke har lyst til ud fra mit hjerte og intuition, så er det som om det hele trækker sig sammen inden i - rent fysisk. Hvor imod er det noget, der føles rigtigt, er det en følelse af, at det hele udvider sig. En følelse af at kunne mærke muligheder frem for begrænsninger i det! Jeg begyndte at lytte og registrere – nu var der plads til det, ved at have fjernet alle ude fra kommende distraktioner.

Jeg begyndte at sætte endnu mere fokus på min fysiske praksis, vejrtrækningsøvelser samt meditation. Meditationen var for mig, det der hjalp mest i denne omgang, andre gange er det, det fysiske. Jeg havde brug for bare at være uden at gøre. Det var som om alle ’brikkerne’ stille og roligt faldt på plads. Sideløbende med min praksis skrev jeg alle tanker ned i min notesbog, sådan at jeg bare var med det uden at handle. Det gav luft i hovedet og sindet. På den måde kunne jeg sove på det, og hvis det så virkelig var noget, der skulle handles på, vidste jeg det også efter en uge. Allerede efter nogle dage kunne jeg mærke en ændring. En følelse af at jeg satte mig selv mere og mere i førersædet af mit liv, og kun startede og stoppede, når jeg kunne mærke at det var rigtigt. Ikke når jeg skulle eller burde! En følelse af lethed, flow og fleksibilitet begyndte stille og roligt at brede sig – helt fantastisk !

Af Malene Stokholte Geertz (Underviser)

Sidder du selv i førersædet i dit liv? Er der flow og fleksibilitet?

 

Giv dig selv en udfordring

Prøv i en periode (måske en uge til at starte på) at sætte dit ur 5 min, sæt dig på en pude og enten kig på et punkt eller luk øjnene og bare følg din vejrtrækning. Mærk hvordan den bølger gennem kroppen – både ind og ud!

Sid og gør ingenting – bare vær uden at gøre!


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Black Facebook Icon
bottom of page